sCMS

s voor simpel

Het door ons ontwikkelde contentmanagementsysteem sCMS geeft jou de mogelijkheid om op een eenvoudige manier jouw website op het internet te plaatsen. Zonder dat je daar enige technische kennis voor in huis moet hebben, kan je bijvoorbeeld webpagina's maken, documenten publiceren of foto's delen met de bezoekers van jouw site.

Het hele systeem is opgebouwd uit modules. Elke module voegt een stukje functionaliteit toe aan het geheel. Zo zorgt de ene er voor dat je op een gebruiksvriendelijke manier zelf nieuwe pagina's kan maken en maakt weer een andere dat het opzetten van een kalender een fluitje van een cent wordt.

Een vast onderdeel bij de meeste van die modules is de editor: de plaats waar je de tekst ingeeft die op de website moet getoond worden. Hoe die tekst er uit ziet bepaal je zelf door middel van de knoppenbalk, net zoals je dat gewend bent in je tekstverwerker. Om titels in een groter lettertype te tonen, bepaalde woorden vet te zetten of de kleuren van de onderdelen van je pagina te veranderen hoef je geen enkele code te onthouden: alles kan met de knoppen.

sCMS

 

s voor snel

Sommige pagina's komen vrijwel op elke website terug. Daar heeft sCMS een aantal kant-en-klaar gemaakte modules voor voorzien. Het maken van bijvoorbeeld een contactformulier neemt dan nauwelijks enkele minuten in beslag: aangeven welke velden verplicht ingevuld moeten worden en het e-mailadres ingeven waarop de gegevens mogen aankomen.

Naast een contactpagina voorziet sCMS snelle modules voor een fotoboek, een kalender, openingsuren, promoties en een routeplan.

 

s voor slim

Waarom het wiel nog eens uitvinden? De mensen achter Google hebben de laatste jaren bijzonder veel energie gestoken in het ontwikkelen van webtoepassingen die het online leven, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied, een stuk vereenvoudigen. sCMS maakt het mogelijk om enkele daarvan te integreren in je eigen site. Zo kan je met slechts enkele muisklikken je kalender of een volledig routeplan in je website opnemen. En met de foto's in je Picasa albums kan je je nieuwe webstek omtoveren tot een fotoboek.

Om de vinger aan je digitale pols te houden, hebben we een gemakkelijke manier voorzien om een link te leggen tussen sCMS en Google Analytics. Op die manier kan je zelf het aantal bezoekers en andere statistieken van je website in de gaten houden.

 

sCMS beheer

s voor Sycorax

Hoewel sCMS zo is gemaakt dat je zelf zonder enig probleem je website zou moeten kunnen maken, helpen we je graag verder mocht je dat nodig vinden. Naast de kleine opleiding en handleiding, die iedere nieuwe klant krijgt om het systeem te leren kennen, voorzien we ook een contactpersoon waarbij je terecht kan met al je vragen omtrent het gebruik van ons contentmanagementsysteem. Uiteraard kan je ons ook steeds via het contactformulier bereiken.

 

Bestellen

Een website bouwen met sCMS hoeft niet duur te zijn: je kan jouw site al laten opzetten vanaf 1 euro (excl. btw) per dag, hosting én domeinnaam inbegrepen.
Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

 

Samengevat

sCMS is een website, de hosting ervan op onze servers én een domeinnaam naar keuze.

Met sCMS kan je:

 • webpagina’s aanmaken, bewerken en verwijderen,
 • de menu's van je site beheren: pagina’s toevoegen, verwijderen of verplaatsen in de menustructuur,
 • je kalender op een pagina tonen en er items aan toevoegen, ze bewerken of verwijderen,
 • een overzicht van je openingsuren maken,
 • een selectie van promoties online aanbieden,
 • nieuwsberichten in de kijker zetten,
 • een aantal downloads aanbieden op een gestructureerde manier en al dan niet beveiligd via een login,
 • een contactformulier voorzien waarmee de bezoekers je via e-mail kunnen bereiken,
 • het interactieve routeplan aanbieden waarmee bezoekers de route naar jou kunnen laten berekenen,
 • een fotoboek maken,
 • de e-mailadressen verzamelen van bezoekers die interesse hebben in een nieuwsbrief,
 • statistieken bekijken over de bezoeken aan je website en
 • gebruikers aanmaken om bepaalde delen van je website af te schermen voor het grote publiek of het onderhoud ervan door verschillende personen te laten gebeuren.